Author: Oenoanda
•20:43
Cine nu a auzit de David Attenborough, celebrul naturalist, pionier al filmelor documentare despre natura? David atat de indragostit de plante si animale, care ne-a delectat cu numeroase imagini ale vietii in toate ipostazele sale si care in prezent pregateste un documentar despre Darwin, este asaltat de ‘bunii crestini’ cu emailuri pline de ura in care i se ureaza “sa arda in Iad”. David si-a manifestat deschis ne-credinta sa in Dumnezeu, ceea ce a atras celebra manifestare de “iubire crestina”.

“Niciodata nu mi s-a nazarit cu adevarat sa cred in Dumnezeu - si nu a trebuit sa ma revolt pentru ca parintii mei nu mi-au spus absolut nimic despre asta.”
“Dar imi amintesc ca-l ascultam pe directorul meu tinand o slujba…si ma gandeam, imposibil sa creada toate astea. Incredibil!!


Intrebat de ce nu crede in Dumnezeu, raspunde:

“Ei mereu se refera numai la lucruri frumoase, cum ar fi pasarile colibri. Dar eu raspund mereu ca ma gandesc la un mic copil in Africa de Est cu un vierme sfredelindu-i ochiul. Viermele nu poate trai altfel, decat sfredelind ochi. Mi se pare greu de impacat acest fapt cu notiunea unei divinitati creatoare binevoitoare”.


Believing in God


Sir David Attenborough: 'I get hate mail telling me to burn in hell for not crediting God'
via Pharyngula
This entry was posted on 20:43 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 10 februarie 2010 la 16:49 , DonPedro_1989 spunea...

Doar respect pentru Sir David Attenborough!