Author: Oenoanda
•20:45
Intre 1581 si 1795, daca erai de etnia, religia sau culoarea politica “gresita” si-ti luai campii din tara ta inainte de a fi arestat sau asasinat, aveai doar o sansa: “Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden” sau pe scurt, Olanda. Acolo puteai sa traiesti linistit si sa-ti vezi de credinta si opiniile proprii fara ca altul sa te injunghie pe strada sau sa te arunce in temnita pentru ca apoi sa te prajeasca la protap in piata publica. Restul europenilor nu puteau sa-si creada ochilor vazand cum o bucatica de pamant drenat de sub marea nordului, fara o biserica tutelara si fara un monarh sever devine un stat liberal cu o extraordinara putere economica, navala si culturala.
Dar asta era in “anii de aur”. In secolul 21, in Olanda cineastilor (Theo Van Gogh) care fac filme impotriva islamului li se taie beregata pe strada, folosind apoi cadavrul ca panou de anunturi (amenintari cu moartea infipte cu un cutit) la adresa altora. Politicieni care savarsesc pacatul sa vorbeasca impotriva abuzurilor islamului si mai au si tupeul de a fi femei trebuie sa fuga din tara (Ayaan Hirsi Ali).

Toate astea in timp ce in moscheele si scolile coranice olandeze se binecuvanteaza pe Bin Laden si rasuna zilnic discursuri pline de ura impotriva Olandei, a Americii, evreilor, democratiei, a homosexualilor si bineinteles impotriva egalitatii sexelor. Generatie dupa generatie de musulmani sunt (mal)formati cu o atitudine toxica impotriva tarii in care traiesc. Si nici unul din responsabili nu e deranjat macar cu o mustrare pentru asta.
In schimb, un tribunal olandez a decis sa judece un membru al parlamentului (Geert Wilders) pentru ca si-a exprimat opiniile despre amenintarea intolerantei musulmane in filmul “Fitna”. Wilders trebuie de ani de zile sa fie pazit de body-guards 24 de ore din 24 datorita constantelor amenintari cu moartea din partea musulmanilor, si cu toate astea (sau tocmai de aceea) el este cel dat in judecata. Incet dar sigur, “establishment-ul” politic olandez colaboreaza la distrugerea libertatii pe care olandezii si-au castigat-o cu atata efort si pe care atat de generos au impartit-o cu altii de-alungul istoriei lor. Iata ce are de spus Pat Condell:

Shame on The Netherlands

This entry was posted on 20:45 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 27 ianuarie 2009 la 18:22 , Anonim spunea...

Din pacate umorul lui Pat Condell nu este mai puternic decat cruzimea realitatii prezentate. Clipurile lui ma umplu de pesimism.