Author: Oenoanda
•12:29


O masura care arata clar tendinta politica a lui Obama: printre ordinele executive din prima sa saptamana la Casa Alba menite sa anuleze politica ‘beligeranta’ sustinuta de Bush, a desfiintat interzicerea finantarii cu bani federali americani a grupurilor internationale ne-guvernamentale care practica sau promoveaza avortul in afara SUA.

Prin aceasta permite acestor grupuri sa ofere ajutor si sa salveze vietile multor femei care nu au acces la informatie nici la metode de planificare familiala.
O stire primita cu bucurie de grupurile liberale si denuntata de cei care se impotrivesc drepturilor avortiste. Vaticanul s-a grabit s-o califice drept aroganta.
This entry was posted on 12:29 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On 24 ianuarie 2009 la 14:23 , Anonim spunea...

Aroganta? Dar pe ce se bazeaza vaticanul?

"Este "o aroganţă din partea celui care se crede drept, semnand un decret care este, de fapt, o liberalizare suplimentară a avortului şi deci a distrugerii de fiinţe umane""

Oi, le vatican! Este o aroganta din partea celui care se crede drept, indemnand incatusarea femeii si, deci, distrugerea fiintei umane.

Ipocrizia ma lasa cu gura cascata.
Also: ad hominem!

 
On 26 ianuarie 2009 la 21:20 , Anonim spunea...

Oh my!

Papa este, prin fiat, infailibil în chestiuni teologice. (În traducere: este infailibil în orice chestiune pe care o pune în forma scriptică potrivită!) Mai mult, Biserica Catolică este infailibilă, punct.

Cam asta e perspectiva dreptului canonic catolic. Şi pornind de la premisele acestea, este evident că din punctul de vedere al Vaticanului nici nu se pune problema "aroganţei"/"vanităţii" (unul din cele şapte păcate capitale, printre altele, deh), indiferent ce declară.