Author: Oenoanda
•23:23
Ii multumesc lui dan pentru aportul lui la postarea 'Parte de carte' pe care il consider util si pe care vreau sa-l impartasesc cu toata lumea:

N-am vazut emisiunea, dar poate va fi postata aici: http://www.protv.ro/emisiuni/shows/parte-de-carte/

Cristi Tabara si invitatii lui ne-au obisnuit cu astfel de puseuri delirante atunci cand se comenta o carte care avea nevoie si de perspective rationale. Vezi reactiile de pe bloguri cand s-a discutat despre The God Delusion:
http://gygess.blogspot.com/2008/02/parte-de-parte_10.html

Eu am citit cartea si mi se pare documentata, iar autorul abordeaza subiectul din perspectiva unui istoric al religiilor care investigheaza de pe o pozitie naturalista imaginea diavolului.
Dupa ce trece prin mai toate culturile si religiile de la inceputuri pana in prezent, autorul isi permite la final sa-si exprime parerea personala: "este ceva profund satanic sa crezi in diavol".
Asadar, putem intelege de ce cartea nu a fost pe placul celor din emisiune... Mie mi se pare ca afirmatia autorului da dovada de intelepciune si sanatate psihica.

Ce e trist este legat de prezenta criminalistului Tudorel Butoi, care in activitatea profesionala ar trebui sa fie un om al evidentelor/probelor materiale pe care sa-si poata construi acuzarea justitia cat mai temeinic.

Vreau sa precizez ca nu este psihanalist, intr-adevar isi construieste teoriile despre comportamentul delicvent cu ajutorul psihanalizei, dar omul n-a avut parte de o terapie pt el insusi si nu practica. De asemenea, nu activeaza la vreo societate stiintifica cu acest profil. A scris mai demult o carte: "Psihanaliza crimei" in care se auto-intitula psihanalist. Asadar, un impostor si diletant...

Daca ar fi beneficiat de o cura personala, poate ca ar fi constientizat ceea ce descopera permanent explorarea de tip psihanalitic: Diavolul este personificarea prin proiectie psihica in exterior a pulsiunilor noastre inconstiente si nepermise. Adica, acel tap ispasitor care poate ajuta sa ne simtim mai bine prin neasumarea propriilor dorinte criminale si sexuale.
|
This entry was posted on 23:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.