Author: Oenoanda
•22:15
Conform unui sondaj recent despre religie si morala, majoritatea oamenilor decid ce-i bine si ce-i rau pe baza criteriilor practice si de bun simt si nu dupa preceptele religioase.

Cel mai mult recurg la religie Martorii lui Iehova urmati de mormoni si de evanghelisti, iar cel mai putin, budistii. Budistii recurg cel mai frecvent la filozofie si ratiune atunci cand e vorba de moralitate.
(clickeaza ca sa maresti imaginea)


Gene expression
This entry was posted on 22:15 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 31 octombrie 2013 la 23:55 , dorre spunea...

Bunul simt ce zice: ,, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". Din cauza asta am un vecin care toata ziua tine deschis in curte un radio cu muzica de un anumit fel care mie nu-mi place deloc dar el , saracul crede ca ce ii place lui este bine sa imi dea si mie sa aud !
Bunul simt de unde se invata? Din familie, de la cei 7 ( acum 6) ani de acasa. Si daca copilul vede in casa nesimtire si delasare , lene , hotie, cersit, ce fel de bun simt o sa dobandeasca el ? Deci educatia bazata pe niste valori morale solide genereaza oameni de bun-simt. Cine a stabilit aceste valori morale, daca multi dintre noi suntem egoisti, obtuzi la sensibilitatile si particularitatile celor din jur, pe principiul ,, mie sa-mi fie bie, ce treaba am eu ca astia?!" Suntem subiectivi, de unde atunci sa iasa regulile de bun simt? Bunicii mei aveau foarte mult bun simt si erau tare buni , optimisti si generosi cu toata lumea fiindca aveau credinta ca exista Dumnezeu care le cunoaste inimile si are grija de ei.