Author: Oenoanda
•22:29
Iata un documentar care nu poate fi pierdut. Deborah de 13 ani a fost crescuta de parinti crestini fundamentalisti care au facut tot posibilul ca ea si cei 10 frati ai sai sa creasca izolati de pacatele lumesti. Toti copiii au fost educati acasa de parinti, indoctrinati zilnic in ale Bibliei, fara televizor, in schimb isi selectioneaza programele creationiste preferate prin internet. Tatal fiind intrebat pentru ce-si “antreneaza” copiii, raspunde zambind: “pentru eternitate”.

Daca vreti sa vedeti cum se comporta o persoana careia i s-au practicat 13 ani de spalare religioasa a creierului, vedeti documentarul care dureaza aproximativ 1 ora. Dar merita. Este reprezentarea clara a ceea ce Dawkins numeste “abuz intelectual de minori”, adica a abuza de creierul in formare al propriilor copii pentru a-ti injecta dogmele cele mai infricosatoare - lumea e pacatoasa, Isus a murit pentru salvarea oamenilor, cine nu-l accepta pe Isus va arde in Iad.

Deborah este filmata petrecand un timp in afara familiei, in contact cu lumea reala. Cum se va comporta o asemenea persoana care nu a auzit macar despre idolii muzicali ai generatiei sale?



Vezi cele 6 episoade
This entry was posted on 22:29 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.