Author: Oenoanda
•14:04

Au obtinut ce au vrut. Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU a aprobat in cele din urma propunerea venita din partea unei majoritati de tari islamice de a promova legi care sa pedepseasca critica anti-religioasa, mai ales anti-Islam. Propunerea a fost reinnoita strategic in aceeasi perioada in care principalul promotor al rezolutiei, guvernul Pakistanului, a incheiat un acord cu talibanii locali pentru a inchide scolile de fete si de a instaura legea Shariei intr-o regiune situata la numai cativa km de capitala (Islamabad).

Din cele 47 tari membre, 23 au votat pentru si s-au abtinut 13. S-au opus reprezentantii tarilor occidentale. Sub pretextul tolerantei universale, Consiliul a dat in fond un ultimatum libertatii de exprimare. Din acest moment, si in numele drepturilor omului, legislatorii din toata lumea pot sa inceapa sa ia in serios ideea ca ceea ce merita protectie speciala sunt opiniile si sistemele de credinte, nu persoanele.





Nu spune niciun cuvant, Cristopher Hitchens
This entry was posted on 14:04 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.