Author: Oenoanda
•15:40

In ce fel ii ajuta Biserica pe cei care au nevoie de sprijin? In Brazilia, arhiepiscopul Jose Cardoso a excomunicat-o pe mama si pe medicii care au practicat un avort unei fetite de 9 ani insarcinata de gemeni in urma violarii repetate de catre tatal sau vitreg. Acesta a recunoscut ca o viola pe fetita de la varsta de 6 ani, si pe sora ei de 14 ani.

Sarcina de 15 saptamani a fost descoperita dupa ce fetita de numai 1,33 m inaltime si 33 kg, a fost internata in spital pentru dureri abdominale grave si ameteli. In Brazilia avortul este permis in cazuri de viol si atunci cand sarcina reprezinta un pericol pentru viata mamei. Medicii considera ca fetita nu ar fi putut duce la bun sfarsit sarcina. Ministrul Sanatatii afirma in legatura cu acest caz:

M-au cutremurat cele doua fapte: ceea ce s-a intamplat cu fetita si pozitia acestui religios care in mod gresit, sustinand ca apara viata, pune in pericol alta viata la fel de importanta.”

Reprosul ministrului nu a schimbat parerea arhiepiscopului care a raspuns:

Nu-mi pare rau ca am declarat excomunicarea. Este datoria mea sa alertez poporul, ca sa aiba teama de legile lui Dumnezeu”

Ce ne-am face oare fara religie care stabileste atat de ‘corect’ criteriile morale? Un exemplu de umanism, ce mai! Umanism ...fata de pedofil, care evident nu a fost excomunicat.
This entry was posted on 15:40 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comments:

On 15 martie 2009 la 15:56 , Just us - Just me spunea...

Aoleu! Atat de greu e sa obtii excomunicarea?
Acum serios, liderul ala religios e un cretin fara pereche-n lume!

 
On 18 martie 2009 la 20:40 , Anonim spunea...

Eh, da, nu mai e aşa de simplu ca acum câteva sute de ani, când te excomunicau una-două pentru te-miri-ce. Uite, de exemplu pe mine nu m-au excomunicat încă, deşi nu m-am abţinut de la aşa-numitele "păcate capitale" şi cel "de neiertat", pe lângă mărunţişuri. Whatever!

 
On 19 martie 2009 la 20:56 , Oenoanda spunea...

Ttz, tzz, Armand. Trebuie sa te rogi lui Dumnezeu cat mai repede sa te ierte. Daca n-ai timp sau chef, pentru o suma acceptabila de $, computerul se roaga pentru tine: http://www.informationageprayer.com/index.html
Exemplu: " Pray for Luck Discount Rate, $3.95/Month" etc :)

 
On 25 martie 2009 la 00:30 , Anonim spunea...

Păi dacă e DE NEIERTAT, la ce să mă mai rog. Mai apoi, ar fi culmea să apelez la apostaţii ăia, când sunt şi creştini adevăraţi, români ortodocşi de dreaptă credinţă care se ocupă de vânzarea de indulgen... err... mă rog, ce-or vinde ăia la www.pomelnice.ro ...(sic!)

 
On 25 martie 2009 la 08:57 , Oenoanda spunea...

Hai sa vad daca ghicesc: ai spus cumva "fuck the holly ghost"? :) din cate stiu sa negi existenta sa e de neiertat

 
On 25 martie 2009 la 20:04 , Anonim spunea...

That's sick! Oi avea eu înclinaţii sexuale mai nestandard, dar chiar până la spectrofilie n-am ajuns. Şi apoi... exprimarea dorinţei de a preacurvi cu holigostul nu înseamnă că-i accepţi existenţa, nu?

Nu am dat încă peste nimic care să mă convingă de exsitenţa vreunui soi de stafii sau spirite, fie ele sfinte sau nu. Cu toate că, după părerea unui prieten, ar fi chiar casa mea plină de aşa ceva. (Ciudat e că le "simţea prezenţa" numai noaptea şi când eu nu eram acasă... dar asta-i altă mâncare de peşte.)