Author: Oenoanda
•14:08

Declaratiile facute de Papa Joseph Ratzinger in prima sa vizita in Africa, i-a ingrozit pe toti cei angajati in campaniile contra AIDS.

AIDS nu poate fi invins prin distribuirea prezervativelor - acest lucru doar accentueaza problema

Aceasta declaratie este facuta in contextul cifrelor alarmante: peste 22 milioane de persoane in Africa sunt infectate cu HIV (virusul care produce AIDS) de un lider religios ale carui opinii sunt considerate incontestabile. In fond nu face decat sa contrazica dovezile empirice solide care sustin contrariul - prezervativul reduce considerabil riscul infectarii cu HIV. Kevin Osborne, consilier in privinta HIV, spunea:

Toate dovezile arata ca predicarea abstinentei sexuale si a fidelitatii nu va rezolva problema. Trebuie sa se tina cont de realitatea acestor oameni, mai ales in tarile pe care le viziteaza, cum sunt Angola, lovita puternic de epidemie”.

Declaratiile Papei reprezinta un pas urias inapoi in campania pentru educatia sanitara globala. Este pur si simplu un act contraproductiv menit sa creasca procentul de infectati in Africa si pretutindeni. The New York Times a declarat ca Papa nu merita credibilitate atata timp cat distorsioneaza evidenta stiintifica. Iar revista Times a publicat caricatura de mai sus, despre care arhiepiscopul din Westminster, Murphy O’Connor, comenta:

M-a surprins modul lipsit de bun gust in care a fost caricaturizat Papa Benedict XVI. Nici o publicatie nu ar trebui sa arate un asemenea dispret fata de o persoana atat de stimata de o imensa populatie de crestini din toata lumea. Este inacceptabil…”

Cu alte cuvinte spune dumnealui ca daca Papa este stimat de multa lume, TOATA lumea trebuie sa-i accepte si sa-i stimeze afirmatiile false. Murphy nu face altceva decat sa apeleze la argumentum ad populum, un argument vicios prin care se ajunge in mod gresit la concluzia ca o propozitie este adevarata doar pentru ca multa lume crede ca-i adevarta. Un fel de-a spune: ‘daca multi cred ca-i asa, asa este’.

Pe de alta parte, comentariul in Washington Post a lui Robert McElvaine care se identifica drept Catolic, este remarcabil:

Benedict XVI isi incepe vizita in Africa spunandu-le oamenilor de pe continentul decimat de AIDS ca distribuirea prezervativelor ‘agraveaza problema’ raspandirii infectarii. Sunt Catolic dar ideea ca acest om este reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant mi se pare absurda. “

Absurd si stupid cat incape.

This entry was posted on 14:08 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 26 martie 2009 la 06:55 , Anonim spunea...

Din pacate, pozitia de pe care un catolic il condamna pe Papa este subreda. Este ridicol sa crezi ca un blestemator de smochini este chiar Dumnezeu pe Pamant dar un idiot ca Papa nu poate fi reprezentantul acestuia pe Pamant.