Author: Oenoanda
•13:16

Departe de a fi eradicata, poliomielita inregistreaza din ce in ce mai multe cazuri in tari ca Nigeria, India, Pakistan si Afganistan. E greu de crezut, dar motivul cel mai puternic este religia. In Pakistan, campaniile organizate de fundamentalisti religiosi impotriva vaccinarii anti-polio au condus la o crestere dramatica in numarul cazurilor datorate virusului de poliomielita de Tip 1 considerat dintre cele mai periculoase pentru raspandirea sa rapida si pentru ca produce mai frecvent paralizie.

Numarul de cazuri de poliomielita a crescut in Afganistan in 2008, dar nicaieri nu a crescut atat de ingrijorator ca in Pakistan, unde s-a produs o explozie a tipului-1 iar virusul s-a raspandit in zone initial libere de cazuri de poliomielita.

Lideri fundamentalisti pakistanezi au emis ‘fatwas’ spunand ca vaccinul este nesigur si amenintand vaccinatorii. Refuzul fata de vaccinare a crescut astfel considerabil. In Februarie 2007, un medic pakistanez a fost ucis prin bombardare impreuna cu soferul sau in timp ce se intorceau dintr-un sat unde incercasera sa convinga parintii sa-si vaccineze copiii.
(Revista Science, 6 Februarie 2009)
Via Science and Religion News
This entry was posted on 13:16 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.