Author: Oenoanda
•10:44

Answers in Genesis este o organizatie apologeta Crestina fundamentata pe interpretarea literala a Bibliei. Membrii sai sunt creationisti care sustin ‘Varsta tanara a Pamantului’ , cu alte cuvinte ca pamantul si universul au o vechime de numai 6000 de ani - o ineptie de mult falsificata de stiinta . Tot ei au infiintat asa numitul ‘Muzeu al Creatiei’ cu scopul de a le inculca copiilor imagini false despre evolutia vietii pe pamant, cum ar fi ca dinozaurii si oamenii au fost creati in saptamana creatiei si au trait in armonie impreuna. Evident, pentru a-si sustine credintele false, creationistii nu au incotro decat sa nege rezultatele stiintifice care dovedesc contrariul, in special cele sustinute de geologie, paleontologie si biologia evolutiei. Un articol intitulat ‘Lupta lui Darwin cu moartea si suferinta’, este incheiat cu urmatoarele concluzii absurde care demonstreaza completa neintelegere a personalitatii complexe a lui Darwin si a consecintelor deosebit de importante pe care le-a avut publicarea lucrarilor sale in domeniul biologiei evolutive.

“In cele din urma, refuzul de a accepta povestile Genezei ca fapte istorice, l-au lasat pe Darwin fara o fundatie pe care sa-si bazeze corect interpretarea lumii in care a trait. Mai mult, efectele negative ale gandirii sale vicioase se afla azi peste tot in jurul nostru. Oamenii i-au intors spatele progresiv Lumii lui Dumnezeu, crezand ca informatia Bibliei nu este fiabila (si cu acesta nici mesajul salvarii). De prea multe ori viziunea evolutionista a fost folosita pentru a justifica atitudinea umana in probleme ca avortul si rasismul. La urma urmei, oamenii sunt doar animale, nu-i asa?

Charles Darwin este onorat de lumea intreaga pentru ca a gandit ca lumea intreaga. Tragic este ca aceasta cautare a adevarului in afara lumii lui Dumnezeu, l-a facut incapabil sa inteleaga lumea in care a trait. O adevarata lectie pentru cultura din zilele noastre. “

Maestrii gandirii vicioase il acuza pe Darwin de gandire vicioasa! Tragic dupa parerea mea, este ca exista minti cu conceptii atat de medievale in sec 21. Cautarea de ‘explicatii’ pornind de la acceptarea a priori a existentei unei divinitati creatoare, nu este o cautare sincera a adevarului. Cel mult este o incercare patetica de justificare a unor credinte anacronice. Charles Darwin este onorat de lumea intreaga pentru ca a oferit pentru prima data o explicatie stiintifica a diversitatii vietii pe pamant, o teorie care nu numai nu a fost falsificata dar s-a consolidat pe parcursul vremii in asa masura incat astazi biologia nu are sens decat in lumina teoriei evolutiei.

Iata propaganda pe care-o fac creationistii din A.G: mesajul lor este ca cei care nu cred in Dumnezeu isi pierd motivatia de a trai si de a le pasa de viata celorlalti. Realitatea e insa alta: este dovedit faptul ca din ce in ce mai multi atei traiesc fericiti vieti lungi si pline de semnificatie. Constientizarea faptului ca aceasta este singura viata pe care o avem de trait, face ca de multe ori ateul sa aprecieze si sa se bucure mai mult de viata reala. Mai mult, lipsa obsesiei de a-si 'salva' propria piele, are drept consecinta ca multi umanisti seculari isi intorc atentia asupra semenilor sai si a tuturor fiintelor vii, intelegand ca bunastarea fiecaruia depinde de bunastarea celorlalti.




Imagine luata din wikipedia
Video via Atheist Media
This entry was posted on 10:44 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On 15 aprilie 2009 la 20:49 , oao spunea...

that's why they are called wackos.

 
On 17 aprilie 2009 la 01:47 , Krrypton spunea...

"din ce in ce mai multi atei traiesc fericiti vieti lungi si pline de semnificatie"

Oh da, de acord. Cred că se poate reduce la a putea privi înapoi, aşa, mai pe la amurgul vieţii, şi spune "It's been a good life" --- cum şi-a botezat "bunul doctor" Asimov una din autobiografii.