Author: Oenoanda
•10:59
O tanara (17 ani) batuta de Talibani in Pakistan. Vina? Suspecta de relatie ilicita cu un barbat casatorit. Dovezi? Numai banuielile unui vecin. Nu i s-a dat ocazia sa se apere, nu a fost judecata, nu exista dovezi clare ale vinovatiei sale. Fratele fetei participa la pedepsirea sa; in felul acesta onoarea lui in societate creste, pentru ca face acest lucru de dragul religiei. Atentie, video-ul poate sa nu fie apt pentru spectatori sensibili.



Via Atheist Media
This entry was posted on 10:59 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

On 7 aprilie 2009 la 11:47 , Anonim spunea...

Justitia omeneasca a fost intotdeauna predispusa greselii! Justitia religioasa este si ea aplicata de oameni, care sunt la randul lor predispusi greselii. Nici o societate omeneasca nu a fost perfecta si nici nu va fi perfecta decat daca adevarul va fi ascuns, cum faceau comunistii!

 
On 9 aprilie 2009 la 21:29 , Oenoanda spunea...

Nimeni nu vorbeste aici de perfectiune. Justitia nu e predispusa greselii, poate vrei sa spui e pasibila sa greseasca. Ca omul e pasibil sa greseasca stim toti, ceea ce trebuie remarcat aici este ca exista societati mai bine oranduite ca altele. Imaginile din video sunt exemplul unei societati bazate pe discriminare si violenta, in care nu exista de fapt justitie. Nu-i vorba de nici o greseala, ci de executarea automata cu buna stiinta a unor legi teocratice sexiste si salbatice. Ca deobicei in astfel de cazuri, in numele cartilor “sfinte”.

 
On 9 aprilie 2009 la 23:07 , BlindGirl spunea...

@Anonim: Atrocitatilor de genul asta nu li se poate gasi vreo scuza.
Si asa cum noua ni se par lucruri de neconceput, barbarisme, asa si altora mai civilizati decat noi li se par cel putin ciudate unele comportamente ce au la baza invataturi ortodoxe. Sau chiar povesti biblice.