Author: Oenoanda
•16:07
Am constientizat azi din nou intrebarea vazand titlul articolului din bookblog.ro. O intrebare la care deobicei raspunsurile sunt: citesc din obisnuinta, ca sa ma informez, sa-mi largesc orizonturile, sa visez, sa inteleg lucruri diferite de cele cu care ne confruntam, sa ma simt in comuniune cu alte minti, pentru a retrai emotiile vietii scriitorilor din toate timpurile, pentru a experimenta situatii pe care nu le pot trai in viata reala, etc.




Imi plac cartile tiparite, mi-e greu sa citesc o carte pe ecranul computerului si inca nu mi-am cumparat un kindle. Daca imi place mult o carte citita, trebuie sa o am neaparat in biblioteca. Cred ca tiparul nu o sa dispara asa usor, e o mare placere sa rasfoiesti paginile unei carti noi, sa-i simti tactul specific. Ma simt foarte bine si pot sa pierd ore in sir intr-o librarie bine aprovizionata.








Nu stiu daca aparitia internetului a dus la reducerea lecturii cartilor tiparite. E posibil ca lumea sa citeasca chiar mai mult tinand cont de cantitatea de informatie despre carti disponibila si de posibilitatea de a cumpara carti prin internet. Ceea ce nu se poate nega este ca exista din ce in ce mai multi consumatori de opinii exprimate in bloguri personale. Daca ar fi sa ne intrebam de ce revin cititorii unui anumit blog, ce am raspunde? Personal cred ca departe de a cauta neaparat noi opinii si informatie, de cele mai multe ori revenim pentru ca opiniile reflectate coincid cu ale noastre. Ne simtim bine sa vedem ca si altii gandesc ca noi, cautam ambiente in care sa ne consolidam propriile opinii dar cu greu ne schimbam parerile deja formate. Cati atei citesc bloguri crestine si cati crestini citesc pagini ateiste doar pentru a lua in considerare noi puncte de vedere?
Voi cei care treceti intamplator pe aici, de ce cititi? De ce reveniti?





Oenoanda ©
This entry was posted on 16:07 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 9 mai 2009 la 18:09 , Logosfera spunea...

Nu citesc bloguri decat intamplator crestine pentru ca nu am de ce. Nu ader la epistemologia supranaturalista si revelata si deci nu am interes a citi ganduri/rationamente care pornesc de la premise fundamentale pe care nu le accept.

In rest citesc bloguri din aceleasi motive enumerate de tine: sa-mi largesc orizontul cunoasterii (ex: bloguri de stiinta), vad prin ce situatii trec unii si altii si cu ce probleme se confrunta (ex: blogul tau) si evident bloguri din domeniul meu profesional (web development). Nu urmaresc bloguri de divertisment, de review-uri (filme, carti, produse).