Author: Oenoanda
•12:19

Comitetul scolar (Mount Vernon City Schools - Ohio) a votat unanim pentru excluderea profesorului John Freshwater in iunie 2008, dupa realizarea unei minutioase anchete interne. In urma acesteia s-a stabilit ca Freshwater preda elevilor la orele de stiinta propriile sale credinte crestine asupra creatiei lumii proclamand ca evolutia a fost discreditata. In schimb nu preda ceea ce trebuia, adica materiile de stiinta care figurau in curicula scolara. In prealabil fusese avizat sa nu mai predea creationismul si desenul inteligent in clasa, totusi el a continuat sa o faca.

Lucrurile au mers si mai departe, cand fanaticul profesor a insemnat o cruce cu un aparat electic pe bratul unui elev. Parintii baiatului de 14 ani au denuntat faptul ceea ce a condus la initierea anchetei. S-a demonstrat atunci ca Freshwater isi extragea materialul predat in clasa din revista creationista “Answers in Genesis”, din cartile creationistului Jonathan Wells si de la alti creationisti cum ar fi Ken Hovind (cel care a fost inchis pentru evaziune fiscala). Urca notele elevilor care vazusera filmul creationist “Expelled: No Intelligence Allowed”. In plus, le spunea elevilor ca stiinta este eronata pentru ca Biblia spune ca homosexualitatea este un pacat si homosexualii isi aleg ei insisi conditia sexuala deci sunt pacatosi.

Parintii copilului care au denuntat cazul spuneau: “suntem religiosi, dar Dl. Freshwater ne-a jignit cand i-a insemnat fiului nostru crucea pe brat. Suntem crestini si practicam religia in biserica si acasa, adica in afara salilor de clasa publice unde legea cere o separare intre biserica si stat”.
Dupa parerea lui Freshwater catolicii nu sunt crestini.

Asta se intampla in conditiile in care predarea creationismului la orele de stiinte in scolile publice nu este permisa. Cum ar fi daca fanaticii de acest gen ar avea libertatea sa predea creationismul dupa pofta inimii?


Wikipedia
This entry was posted on 12:19 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 26 iunie 2009 la 09:50 , Anonim spunea...

O replica la cartea recenta a unui creationist american, Geoffrey Simmons ”Billions Of Missing Links”

http://scrierile.wordpress.com/autor/

detalii in josul paginii la comentarii