Author: Oenoanda
•16:51
Unul din papirusurile colectiei din Oxyrincus (papirus nº 3070) contine o propunere indecenta. In caz ca destinatarului nu-i era clar mesajul, este insotit de o schema explicativa. Textul spune:

Apion si Epimas ii declara mult iubitului Epafroditus: daca ne lasi sa te sodomizam o sa-ti fie bine, nu te mai luam la bataie. Sa fii sanatos”

Pe dos: “Mult iubitului Epafroditus
Pe margine: schema explicativa insotita de cuvintele “penis" si "anus”

Evident, desenul nu era partea lor cea mai tare. Oare ce le-o fi raspuns Epafroditus?

This entry was posted on 16:51 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments:

On 22 iunie 2009 la 17:59 , claude spunea...

"Simpaticilor Apion si Epimas
Ma vad nevoit sa refuz provocarea la trasul cu arcul la tinta din motive de frica de sageti. Dar va multumesc de invitatie.
Bolnaviorul Epafroditus."

 
On 23 iunie 2009 la 19:16 , claude spunea...

@oenoada. Spune-mi te rog daca e ok sa folosesc "banner"-ul tau cu "Dzeu nu exista..." pe un site de-al meu. Scuza-mi ingnoranta, dar as vrea sa stiu daca "sloganul" face parte dintr-o campanie mai mare si tu l-ai adoptat sau e initiativa ta etc samd.
Altfel, cred ca te invidiez pentru mobilitatea de care pari sa dai dovada.
Multumesc.

 
On 23 iunie 2009 la 23:04 , Oenoanda spunea...

claude, poti sa-l folosesti, l-am desenat eu inspirat de campania pe ateobuze (Dawkins). La ce te referi prin "mobilitate"?

 
On 23 iunie 2009 la 23:40 , claude spunea...

Oenoanda, multam de incuviintare.
Referitor la mobilitate: imi pari a fi foarte confortabila indiferent ca esti in Roma antica, in Romania interbelica, in jungla amazoniana etcaetera.
Apoi am asa un feeling ca ai calatori destul de des, but I might be wrong.
Campania pe autobuze e legata de The God Delusion?