Author: Oenoanda
•23:40

Aparatorii marilor religii sustin ca acestea sunt absolut necesare pentru ca aduc oamenilor confortul si linistea spirituala necesare. Lasand la o parte faptul ca exista alte cai prin care oamenii pot gasi confort si pace spirituala, omenirea a platit un pret prea inalt in schimbul unui confort iluzoriu. Iata numai cateva exemple:


- nenumarate razboaie sangeroase in numele Zeului (mare parte a razboaielor din istoria omenirii au la baza dispute religioase)

- teroarea inutila indusa copiilor care sunt speriati de mici cu tortura eterna

- cenzura violenta a libertatii de gandire si de exprimare

- instaurarea unei moralitati bazate pe frica si ascultare oarba in locul celei bazate pe ratiune si constiinta

- promovarea teocratiilor

- promovarea rasismului

- promovarea sexismului

- opozitie fata de drepturile umane

- opozitie fata de stiinta si cunoastere

- promovarea ingorantei in detrimentul curiozitatii si a cunoasterii (sau cum spune Dawkins: “religia ne invata sa fim satisfacuti cu neintelegerea lumii”)

- demonizarea ratiunii si a spiritului critic

- degradarea femeii, inradacinarea conceptiei ca aceasta este inferioara barbatului etc ("I
t looks to me as if being brought up with a belief in the literal truth of a misogynistic document like the Bible can inculcate the evil idea that women are possessions, and that marriage is an act of handing over a woman’s bill of sale to a man. I thought a wife was a partner, not a slave."

PZ Myers)


Religia este “constiinta inversata a lumii” care ridica la rang de virtute capacitatea umana de a imbratisa credinte absurde si nejustificate, in absenta oricarei dovezi care sa le sprijine sau chiar in pofida dovezilor contrare, pentru a obtine in schimb o stare iluzorie de fericire. Criticarea credintelor religioase este inca tabu. A fi crestin se vrea sinonim cu a fi o persoana morala, un exemplu de bunatate, empatie si iubire. Simpla credinta in supranatural atrage automat respectul celorlalti oricare ar fi defectele religiosului, in timp ce lipsa credintei in Dumnezeu inca atrage ura si dispret, oricare ar fi calitatile necredinciosului.


This entry was posted on 23:40 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 19 septembrie 2009 la 14:21 , vanzari spunea...

biserica/biblia/ortodoxia nu discrimineaza deloc femeia,femeia e egala a barbatului numai ca barbatul ii e superior, ce nu intelegi? e clar ca lumina raiului pe care n-ai sa-l vizitezi vreodata(pentru ca nu exista).