Author: Oenoanda
•12:52

Studiile privind cultura economica / financiara a populatiei demonstreaza un fapt dezolant: tinerii din multe tari nu au cunostinte de economie bazice ceea ce reprezinta un dezastru pentru viitorul lor, al intregii societati. In felul acesta este foarte usor pentru banci si alte institutii sa-i insele dupa bunul lor plac. Sa nu mai vorbim de politicieni.

In scoli copiii invata materii obligatorii ca matematica, istorie, limbi straine etc, uneori chiar religia este materie obligatorie; de ce nu ar primi si lectii de economie. Pe langa aceste materii se pot consolida cunostinte bazice (ce sunt banii, la ce si cum se folosesc, ce sunt creditele etc) foarte utile. Orice persoana are nevoie de cunostinte de economie / finante, iar acestea ar trebui sa fie dobandite in scoala. Ar fi o buna investitite pentru viitorul personal si general. Evident, exista un interes pentru mentinerea analfabetismului economic al populatiei.
This entry was posted on 12:52 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 12 decembrie 2009 la 21:00 , cobon spunea...

Daca toti ar sti cum functioneaza sistemul, pe cine ar mai pacali papusarii astia din varful piramidei? Ei au nevoie de educatie slaba in randul populatiei (vezi romanica) sa aiba pe cine exploata. Unul din incovenientele comunismului era faptul ca poporul nu avea ce vedea la tv si era mai cult, in primul rand din educatia primita, apoi din cititul care umplea o mare parte din timpul liber. Noroc cu lovilutia asta ca ne-am democratizat pana la prosteala...