Author: Oenoanda
•14:57
In timp ce romanii se pierd in detalii neimportante (cum ar fi sa dezbata autenticitatea filmului in care Basescu loveste un copil), Occidentului ii este prezentata imaginea esentiala a Romaniei. Filmul documentar “Capitalism - reteta noastra secreta” produs de Alexandru Solomon a fost emis pe canalul Arte de ziua nationala a Romaniei. Este vorba de o serie de interviuri cu cei considerati primii capitalisti ai Romaniei: Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, George Padure, Ioan Niculae.

Din cateva miscari precise Dinu Patriciu sintetizeaza prin trei imagini - rechin, balena, caracatita - metamorfoza oligarhiei romanesti: rechinareala in ape tulburi la inceputul anilor ’90, balenizarea capitalului si in cele din urma gestionarea si apararea lui cu ajutorul sistemului tentacular. Filmul explica destul de bine de ce Romania nu a reusit nici dupa 20 de ani sa aiba o infrastructura si de ce oricare ar fi rezultatul alegerilor de pe 6 Decembrie, situatia nu se va schimba simtitor in Romania.

(Filmul a fost retras la cererea autorului)






This entry was posted on 14:57 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comments:

On 4 decembrie 2009 la 17:58 , Anonim spunea...

Refuz sa cred ca "Oamenii au reinceput sa ii aprecieze pe securisti, si-au dat seama ca sunt inteligenti si ca au reusit. Romanii s-au obisnuit si cu coruptia, si cu faptul ca hotii scapa nepedepsiti si au ajuns sa le para rau ca n-au facut (furat) si ei".

 
On 5 decembrie 2009 la 07:56 , Anonymous spunea...

Download torrent: http://isohunt.com/torrent_details/144308221/?tab=summary

 
On 10 decembrie 2009 la 23:10 , dezaburel spunea...

Mogulii se imbata cu apa rece (probabil au renuntat la wiskey din cauza crizei). Puteti vedea filmul aici pe bucati, pt ca de pe siteul original...a disparut :)
http://la-deruta.blogspot.com/

 
On 18 decembrie 2009 la 20:47 , Anonim spunea...

Are cineva o subtitrare in engleza sau romaneste pentru varianta downloadabila de isohunt.

 
On 22 decembrie 2009 la 15:04 , Anonim spunea...

cum putem obtine filmul?

 
On 22 decembrie 2009 la 16:11 , alexandru solomon spunea...

v-am scris si pe mail:

as vrea sa retrageti fragmentul din filmul meu de pe blogul dvs.
nu e deloc un ajutor...

cele bune,

alexandru solomon

www.alexandrusolomon.ro

 
On 22 decembrie 2009 la 21:25 , alexandru solomon spunea...

multumesc pentru interes.
lucrez la versiunea romaneasca (care va fi si mai lunga si mai completa, sper), vrem sa o lansam in primavara,

toate cele bune,

alexandru solomon