Author: Oenoanda
•13:34
Economiile capitaliste au perioade de crestere, incetinire, recesiune sau depresie. Keynes spunea ca guvernul trebuie sa intervina protejand economia de ea insasi. Oponentii sai sustin ca pietele se comporta mai bine cand sunt neprotejate. Piata ii pedepseste pe cei care gresesc in mod sitematic iar interventia in economie distruge acest mecanism de autocorectie. Problema este ca piata nu-i pedepseste numai pe cei care au gresit ci multe alte milioane de persoane (somaj, faliment etc.), situatie pe care niciun guvern nu o poate tolera. So...


This entry was posted on 13:34 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On 21 decembrie 2009 la 22:12 , Unknown spunea...

Felicitari pentru blog. o sa ma ''pierd'' ceva vreme pe aici. in sfarsit ceva care rupe lantul de tampenii. felicitari.

 
On 21 decembrie 2009 la 23:40 , George Colang spunea...

este normal ca hayek sa nu agreeze aceasta idee, mai ales ca el sprijina doctrina unei piete libere. daca ma insel, astept sa ma corectezi, nu am mai citit hayek de vreo 3 ani. dar chiar si asa, vorbind strict personal, cred ca orice ''criza'' isi are mersul, iar acela este tocmai de a pune piata pe roate. cred ca pietele se regleaza de la sine.