Author: Oenoanda
•22:19


Ai auzit desigur de medicina bazata pe dovezi. Ei bine, un nou articol rezumă o panoplie de practici utilizate în ultimele două decenii - publicarea in numele altor autori, suprimarea datelor, propagarea de opinii exagerate despre boli si manipularea perceptiei efectelor secundare de catre medici - ceea ce autorii numesc medicina bazata pe marketing. Pentru a ilustra punctul lor de vedere, autorii se bazeaza pe documente interne de litigii - cum ar fi procesele excesiv mediatizate in legatura cu medicamentele antipsihotice şi antidepresive.



"În timp ce s-a generat mare valva in jurul medicinei bazate pe dovezi, documentele interne din industria farmaceutică sugerează că datele publice disponibile referitoare la produsele farmaceutice nu reprezinta fidel dovezile existente cu privire la acestea” scriu autorii in Bioethical Inquity. "Propunem ca in timp ce medicina bazata pe evidenta este un ideal nobil, medicina bazata pe marketing este realitatea actuala”…

restul aici
This entry was posted on 22:19 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.