Author: Oenoanda
•21:49
Pe 19 Ianuarie 1981, dezamagirile dragostei - zic unii - au impins o tanara pe fereastra casei sale din East Village. Asa murea la varsta de 22 de ani  Francesca Woodman, si in acelasi timp se nastea legenda unei artiste. In pofida vietii sale scurte Francesca a influentat generatii posterioare de fotografi. De la prima sa fotografie - Autoportret la 13 ani - (1972) se intrezaresc elementele stilului sau particular pe care-l va explora in anii care-i mai ramaneau de viata: subiectul - ea insasi- , elemente lipsite de claritate, scenarii interioare…
Opera sa este un elegant joc de oglinzi in care corpul este singurul protagonist. Fotografiile sale in riguros alb si negru si de multe ori cetoase, au o intimitate iesita din comun. Le privim si aflam totul despre ea: genialitate, tristete, sensibilitate, senzualitate.

This entry was posted on 21:49 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.