Author: Oenoanda
•12:48

Pe 30 Ianuarie 2010 la ora 10:23 a.m. punct, grupuri de sceptici se vor strange in centrele din 12 orase britanice ca sa dea pe gat in mod ostentativ flacoane intregi de pastile homeopatice incercand astfel sa demonstreze inca odata ca homeopatia e apa de ploaie.

De ce fac acest lucru? In Anglia homeopatia se afla pretutindeni, si desi nu-si fac iluzii ca or sa scada vanzarile potiunilor lui Hahnemann, spera sa-i convinga pe cei de la Institutul National pentru Sanatate si Excelenta Clinica sa reconsidere finantarea homeopatiei in cadrul Sistemului National de Sanatate (NHS). Unul din marile mistere ale lumii este acela ca sistemul de sanatate britanic angajat pe calea aplicarii medicinii bazate pe evidenta, continua sa cheltuiasca in jur de 4 milioane de lire pe an pe pilule de zahar. Si asta in conditiile in care cu numai cateva luni in urma a refuzat prescriptia unui medicament eficient pentru cancerul de ficat, doar pentru ca balanta sa cost-beneficiu nu este favorabila.

Cum ar fi un sistem de sanatate bazat pe medicina alternativa si superstitie, inclusiv la nivelul urgentelor medicale? Iata un film care ilustreaza destul de bine acest cosmar:


This entry was posted on 12:48 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.