Author: Oenoanda
•13:15

E un loc comun: realitatea depaseste fictiunea cea mai extrema.

Suntem in 2010. Dar 2010 nu este nici pe departe asa de plictisitor cum l-ar fi visat un scolar cu imaginatie din anii 70: nu misunam in masini zburatoare printre zgarie-nori, imbracati in costume de staniol si conversand amabili prin videofon despre ce alta planeta merita sa fie colonizata de omenirea infratita. Nu, in 2010 "El" e cu noi. El, Yehova, Allah, Tatal ceresc, e cu noi. E atotputernic, atotstiutor si prea-milostiv, si are grija sa nu ne plictisim: in fiecare zi deschidem televizorul extra-plat stereo high definition si vedem o noua versiune a aceleiasi scene: gloate isterizate de musulmani plutind intr-o mare de sange si resturi umane dupa ce un coreligionar s-a aruncat in aer la coada la paine. Dupa aceea rasfoim ziarul si incercam sa nu observam o curioasa corelatie de substantive adjective adverbe si verbe care se incapataneaza sa apara mereu impreuna de parca ar fi lipite unele de altele: profetul - ofensati - islam - furiosi - cutit - Coran - topor - bomba - musulmani - avion - teroristi - caricaturi - religie a pacii - Al Qaeda - decapitat.



Putem fi linistiti, totusi. In 2010 doi eroi inca mai apara Europa de valul de fanatism medieval care va sufoca ultimele vestigii de demnitate si libertate a constiintei. Unul are 74 de ani si se numeste Kurt Westergaard, celalalt este nepotica lui de 5 ani. Pe 1 ianuarie au trebuit sa se baricadeze impreuna intr-un bunker construit special in propria casa. Numai asa au scapat cu viata si n-au fost MACELARITI de un...(ah, iarasi substantivele si verbele lipicioase)...MUSULMAN care i s-a napustit in casa cu un CUTIT intr-o mana si un TOPOR in cealalta, FURIOS fiind pe CARICATURA PROFETULUI desenata de Kurt acum 5 ani. 
Theo Van Gogh n-a fost asa de norocos. Lobby-ul panislamic lucreaza intens la ONU pentru adoptarea unei legislatii internationale care sa penalizeze "blasfemia" ca delict. Pasul urmator va fi organizarea sectiilor de politie morala talibana in toate comisariatele europene.



This entry was posted on 13:15 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.