Author: Oenoanda
•16:57
“The Soviet Story” s-a filmat in mai mult de 2 ani in Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franta, Regatul Unit si Belgia, iar materialele pentru documentar au fost adunate de autor timp de mai bine de 10 ani. O poveste incredibila!

This entry was posted on 16:57 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On 28 februarie 2010 la 06:53 , Mihai spunea...

Sănu uităm un lucru important: indiferent ce idei aveau Marx, Lenin, Hitler sau Ceaşescu în cazul nostru, ei nu ar fi făcut nimic fără susţinere populară.
Hitler a ajuns la putere fiindcă poporul a votat cu el.

Imaginaţi-vă că din anturajul unui astfel de dictator, un singur om care avea acces personal la el ar fi fost împotrivă şi ar fi avut curajul să-l termine....


Revin la idee: aceste atricităţi nu au fost comise de un om, au fost comise de o majoritate imbecilizată şi needucată, condusă de nişte şmecheri avizi de putere.

De aceea singura soluţie ca astfel de lucruri să nu se mai repete, este educaţia. Exact domeniul de care noi ne batem joc.

 
On 28 februarie 2010 la 11:08 , Oenoanda spunea...

Mihai, adevarat. Si culmea e ca in pofida atrocitatilor, oamenii ii scuzau mereu pe lideri, autori directi ai acestora - mereu a existat mitul ca "al' de sus nu stie ce se-ntampla in tara". Asa a fost cu tzarul Rusiei, cu Stalin, cu Ceausescu s.a.m.d. Chiar eu am auzit oameni care spuneau "daca ar sti Ceausescu ce se intampla".
Exista insa un paradox: nemtii nu erau lipsiti de educatie, aveau traditie culturala. Deci nu numai ca e nevoie de educatie, ceea ce lipseste este ca lumea sa invete sa gandeasca critic, cu propriul cap, sa nu absoarba automat ce li se baga pe gat, orice religie, curent politic etc. doar din spirit de turma.