Author: Oenoanda
•19:18
Daca este adevarata stirea aparuta in The New York Times, in Corea de Nord Ministrul Finantelor din Partidul Muncitoresc, Park Nam-gi, a fost impuscat pentru ca a esuat in reforma sa monetara care a generat inflatie si alte conflicte economice. Se pare ca Park a fost impuscat in Pyongyang sub acuzatia de a fi “adus economia tarii la ruina in mod planificat”. Destul de ciudat daca tinem cont de faptul ca exact asta face in general comunismul. Cetatenii nu-l cred vinovat pe Park de acuzatia adusa si-l considera o victima politica. Ziaristii din Corea de Sud sustin ca Park fusese “concediat” in februarie dupa ce preturile in Corea de Nord crescusera imens impotriva dorintei regimului de a le stabiliza si de a eradica piata “la negru”.

N-ar fi surprinzator sa fie asa, in 1997 Corea de Nord il executase public pe secretarul Partidului Muncitoresc insarcinat cu Agricultura, Seo Kwan-hee, sub acuzatia de spionaj, dupa nemultumirea generala produsa de foametea comunista.

The Vice Guide to Norh Korea este un documentar socant. Desi pare filmat in URSS pe vremea lui Stalin, reporterii s-au infiltrat si au filmat pe ascuns in 2009. Cu riscul vietii.



12 parti
This entry was posted on 19:18 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.