Author: Oenoanda
•22:13

Nu ma omor dupa seriale dar sunt cateva care mi-au placut in mod deosebit. De exemplu “Six feet under” , serialul produs de Alan Ball, pe care l-am revazut recent . Se deosebeste de orice drama familiala prin felul in care abordeaza mortalitatea umana: din perspectiva celor care o au prezenta zilnic – familia Fisher administreaza o intreprindere de servicii funerare in Los Angeles care este in acelasi timp casa in care locuieste – Fisher & Sons.

“...cand esti inconjurat de moarte simti nevoia sa ai experiente de o anumita intensitate care sa aiba rol de contragreutate... “ Alan Balls

Prezenta mortii este o chemare pentru viata. Iti aminteste sa traiesti cat mai intens pentru ca poti muri in orice moment. In 1922 un ziar francez intreba o serie de personalitati de vaza care credeau ca ar fi fost reactia oamenilor daca s-ar fi demonstrat stiintific ca sfarsitul lumii era iminent. Marcel Proust raspundea: “Cred ca viata ni s-ar parea brusc minunata daca am fi sub amenintarea iminenta a mortii. “

Cum spuneau marii filozofi cea mai mare bariera in calea fericirii suntem noi insine cu gandirea noastra gresita. Ori uitam de moarte ori suntem ingroziti de aceasta.

This entry was posted on 22:13 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.