Author: Oenoanda
•14:40
"Pe data de 24 februarie a.c., domnul Tudorel Butoi, expert criminalist, a spus pe Realitatea tv că majoritatea femeilor agresate pe stradă, în parcuri şi ascensoare … şi-au provocat agresorii! Că mare parte din victime sunt nişte piţipoance şi femei cu caracter de „leliţă balcanică”! Şi că femeile ar trebuie să fie atente pe unde umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna după aia la poliţie c-au fost violate!"





Clipul a fost premiat la festivalul Euro-Talibanul de Aur, si publicul l-a aclamat entuziasmat pe Sheik-ul Tudor El-Butoi (despre care am mai scris aici) ca pe un campion al Shariei sau Adevaratei Legi. In sfarsit, din randurile ghiaurilor a rasarit un drept-credincios care sa le puna la punct pe lelitele balcanice! Da ce-si inchipuiau ele, ca doar pentru ca li se spune ca sunt cetateni cu drepturi egale inseamna ca trebuie sa si creada? E drept, orice membru al societatii se poate considera protejat de legile tarii, dupa care plimbatul prin parc la orice ora si conditii de iluminare publica, utilizarea liftului gol sau impreuna cu alti pasageri, precum si intratul in vorba cu necunoscuti sunt activitati perfect legale, si oricine profita de asemenea ocazii ca sa-l agresioneze fizic va fi pedepsit ca un criminal ce e.

Da, orice membru, nu orice “membra”. Toate victimele masculine omorate in batai sau injunghiate prin colturi umbroase, batrani furati si omorati prin mahalale, baietei violati prin camine de orfani si adolescenti agresionati sexual prin canalizari sunt onorabile victime pe care cu totii le deplangem. Dar pitipoancele....ah, sunt alta mancare de peste. Pitipoancele astea care au pretentia sa umble pe oriunde umbla cetatenii adevarati si sa faca tot ce fac cetatenii adevarati, nu fac decat sa-si provoace agresorii, asa ca sa nu indrazneasca sa ne deranjeze cu prostii despre violuri si batai, ca daca au patit-o stiu ele pentru ce a fost! Si mai ales ce-i aia sa faci politia si justitia sa piarda timpul cu prostii cand trebuie sa se concentreze pe cazurile in care victimele de pe aleile intunecate sunt cetateni seriosi, adica barbati. Sa speram ca de-acum inainte romanii, iluminati de profunda gandire a Sheik-ului expert criminalist El Butoi vor sti cum sa-si educe si trateze mamele, surorile si fetitele: vreti sa iesiti din casa? va puneti frumos un burka, mergeti cu ochii in pamant sarind de sub un felinar sub altul, si nu vorbiti cu nimeni. Si daca vi se intampla vreo nenorocire, doar voi sunteti de vina, pitipoancelor provocatoare!
This entry was posted on 14:40 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comments:

On 6 martie 2010 la 16:43 , Daniel spunea...

O singura observatie am facut la adresa isteriei actuale.

Oare cati/cate dintre cei scandalizati au citit vreodata cu atentie stirea in care era anuntata violul ?

Pentru ca daca ati fi citit-o, ati fi vazut ca intamplarea (nu intotdeauna, dar intr-un numar destul de mare de cazuri) a decurs de genul

"Violeta Xulescu se plimba pe strada cand a fost abordata de 3 necunoscuti care au invitat-o la o petrecere. Violeta a acceptat si s-a urcat in masina lor".

Si cum se termina povestea stim cu totii.
Dar banuiesc ca a va informa ar necesita mai mult efort intelectual decat a va scandaliza si a poza in moralisti.

Ca sa fie clar - nu spun ca violul e ok, nu spun ca e rasplata corecta pt atitudinea provocatoare a unor femei.
Dar haidem sa stim totusi despre ce e vorba inainte de a ne scandaliza

 
On 6 martie 2010 la 19:43 , Oenoanda spunea...

Intrebarea prezentatoarei e absolut clara: “La final, spuneti-ne dom’le criminalist daca femeile se pot apara in vreun fel”. Ii cere "expertului" Butoi sa daruiasca femeilor o nestemata din tezaurul nepretuit al experientei sale. Nu se refera strict la cazul cu pricina, lucru pe care insusi Butoi il confirma si chiar incheie precizand ca “sunt victime de tip provocator, marea majoritate dintre ele.”

Continutul, atitudinea, tonul si tot ce acest personaj emana imi starnesc o sincera greata. O societate care crede ca femeilor trebuie sa li se ceara un standard mai inalt de abilitate psihologica, inteligenta si bun simt ca sa aiba dreptul de a fi considerate victime e o societate primitiva si disfunctionala. Asta este adevaratul balcanism, o stim bime cu totii. Si daca isteria si pozele de moralisti contribuie la desteptarea constiintelor si sensibilitatilor asupra acestei rusinoase malformatii ereditare, sa fie binevenite.

 
On 7 martie 2010 la 17:44 , Logosfera spunea...

@Daniel
Orice barbat care abordeaza o femeie necunoscuta este un potential violator?
Orice femeie care accepta invitatia unui barbat de a merge la o petrecere e o curva care trebuie sa se astepte la o partida de sex?
Incerc sa inteleg care sunt premisele "rationamentului" tau?

 
On 8 martie 2010 la 09:34 , Daniel I spunea...

Asa, continuati cu moralismele, va sade bine.

Hai sa lamurim un lucru - OAMENII sunt asa cum sunt, nu cum vreti voi sa fie.

Cand 3 necunoscuti abordeaza o femeie, reactia rationala (in opinia mea de barbat) a femeii ar fi sa refuze si sa se indeparteze cat mai repede.

Ideea mea e urmatoarea - in mare parte din cazuri, victima violurilor s-a pus singura intr-o situatie riscanta, de care s-ar fi putut feri lejer daca ar fi avut nitel mai multi neuroni.

Evident, asta nu e o scuza pt un viol/jaf/etc (si e pt ultima oara cand repet asta, indiferent de istericalele voastre).

Inteleg ca spun niste lucruri incomode si ca nu sunt deloc "politically correct", dar daca inteligenta voastra ar fi pe masura ifoselor ... discutia ar arata cu totul altfel.

 
On 9 martie 2010 la 09:58 , Stieb spunea...

Daniel, facand abstractie de tonul in care abordezi discutia (nu am observat nicio urma de "istericale" in comentariile celorlalti, in schimb intuiesc ceva similar in spatele comentariului tau), nu imi este clar mesajul tau: ar trebui sa condamnam din punct de vedere modal victima? Daca da, imi pare ca tu pozezi mai degraba in moralist fara o reflectie prealabila. Evident ca fiecare din noi are o intelegere diferita asupra normelor morale din societate, dar ce norma morala ti se pare tie ca incalca o asemenea femeie? Chiar admitand ca unele persoane sunt mai naive, le face asta imorale? Daca ar fi sa gandim asa, ar insemna ca in toate cazurile de inselaciune (inclusiv schemele piramidale) sa condamnam moral victima pentru ca a fost prea naiva... Si e doar un exemplu


Sau te gandesti ca nu e o problema de moralitate, ci pur si simplu si-a asumat riscul producerii unui viol? Care ar fi consecinta unui asemenea "rationament"? Ar insemna sa ii acordam o circumstanta atenuanta agresorului pe motiv ca victima si-a asumat riscul? Sau sa purtam o discutie de dragul de a ne pozitiona impotriva celor scandalizati de atitudinea lui El Butoi?

Nu in ultimul rand, mi se pare ciudat sa prezumi si faptul ca, ori de cate ori unul sau mai multi barbati necunoscuti sau putin cunoscuti invita o femeie la o petrecere, inseamna ca sunt animati de gandul violului! As vrea sa stiu ca traiesc intr-o societate in care pot face o asemenea invitatie fara sa fiu catalogat violator sau "probabil violator"

 
On 9 martie 2010 la 13:29 , Daniel I spunea...

1. Nu tin minte sa fi comentat undeva de moralitatea victimei. Singura acuzatie la adresa unor victime a fost de naivitate (ca sa ma exprim elegant).

2. La fel, nu tin minte sa fi acordat circumstante atenuante nici unui criminal.

3. Exact, mi se pare ca multa lume s-a scandalizat impotriva lui Butoi fara sa gandeasca prea mult ... Poate totusi omul ala spune niste adevaruri incomode.

4. Inca o data, nu am zis niciodata ca orice necunoscut care face o invitatie unei femei e un potential violator.

Dar in acelasi timp, nu cred ca sunt deplasat cand consider ca o femeie ar trebui sa se gandeasca bine daca e cazul sa accepte o asemenea invitatie.

Asa, ca o concluzie - pana acuma n-am facut decat sa ma justific pentru afirmatii pe care nu le-am facut.
Si oare de ce am un ton condescendent ? Nu stiu, chiar nu imi pot da seama.