Author: Oenoanda
•12:44
Poate nu stiati dar creationistii au scos in 2008 o revista “peer-reviewed” - Answers Research Journal (ARJ), care poate fi citita gratis on line. Revista are pretentia ca este dedicata cercetarii ‘stiintifice’ din perspectiva Bibliei avand Creatia si Potopul ca puncte principale de referinta. Articolele sunt primite si revizate numai de cei care sprijina pozitia oficiala a publicatiei. Desi evident primeaza prejudecatile, editorii atrag atentia ca o pozitie evidenta impotriva revistei va alimenta acuzatia de “scientific bias against religion” (un fel de prejudecata stiintifica impotriva religiei or whatever). De fapt, vor sa spuna ca n-ai voie sa le demonstrezi ca produc bullshit. Se pare ca nu au aflat ca stiinta (spre deosebire de religie) cauta cunoasterea prin testarea ipotezelor; si ca “stiinta creatiei” este un oximoron.

Obsesia lor constanta este sa arate "stiintific" ca Biblia are dreptate iar Teoria Evolutiei este gresita. Sa razi, sau sa plangi? Cateva fragmente dintr-un articol luat la intamplare:

În viziunea evoluţionistă, fungii (ciupercile) care produc boli la plante au evoluat patogenicitatea ca un stil de viata de-a lungul a milioane de ani de coexistenta cu plantele. Acest lucru este în contrast evident cu creatia biblica in care bolile plantelor sunt rezultatul Blestemului lui Dumnezeu asupra intregii sale creatii din cauza păcatului omului (Geneza 3:17-18). În această viziune asupra lumii, patogenitatea este rezultatul corupţiei interactiilor comensale si simbiotice originare intre plante si microorganisme (cum sunt fungii). O buna înţelegere a aparitiei patogenicitatii ne va permite să elaboram strategii mai bune de intervenţie.

Prima mentionare a bolii în Biblie nu apare decât după Potop, cand Iov este tentat de Satan (Iov 2:6-8). Probabil Potopul a cauzat deplasarea masiva a microbilor din habitatele lor iniţiale prin completa distrugere şi remodelarea suprafaţei pământului, care a dus la introducerea acestor microbi în noi nise ecologice, inclusiv plante, animale, şi om.

Cercetările viitoare în patologia plantelor şi micologia medicala pot ilumina în continuare impactul Blestemului asupra proceselor mutualistice fungice, şi pot ajuta sa înţelegem mai bine cat de diferita este lumea actuala de cea originara, creatia perfecta.
This entry was posted on 12:44 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.