Author: Oenoanda
•10:23

În 1762, Jean-Jacques Rousseau spunea ca bebeluşii sunt "idioţi perfecţi". Aceasta viziune a persistat mult timp in special pentru ca oamenii de stiinta au avut dificultati in privinta studierii experimentale a activitatii mintale a bebelusilor. Psihologia moderna a rezolvat partial aceste dificultati, aratand din ce in ce mai mult ca viziunea lui Rousseau este gresita.

The New York Times publica un articol interesant despre simtul moral la copii mici. Exista din ce in ce mai multe dovezi care sutin faptul ca oamenii au un simt moral rudimentar inca de la inceputul vietii. O serie de experimente alese cu grija (unele pot fi vazute in acest video simpatic) demonstreaza germeni de judecata si sentimente morale chiar din primul an de viata. Avem simtul binelui si raului in sange, dar asta nu inseamna ca parintii nu mai trebuie sa se ocupe de dezvoltarea morala a copiilor lor. Socializarea este extrem de importanta mai ales pentru ca din cate se pare, sentimentul de bine si rau natural este diferit de ceea ce adultii si-ar dori sa fie.
This entry was posted on 10:23 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.