Author: Oenoanda
•15:50
Conform sistemului iranian bazat pe legea islamica, cand un barbat vrea sa divorteze isi poate parasi femeia oricand are chef. Daca o femeie vrea sa se separe insa de barbat, singura baza legala care ii da dreptul sa ceara divortul este impotenta sau incapacitatea acestuia de a o sustine economic. Dar chiar si in conditiile astea lupta e greu de castigat. Abuzul fizic si psihic, adulterul sau o alta sotie nu sunt motive suficiente care sa-i permita sa ceara separarea legala. Documentarul arata care sunt procedeele normale de divort intr-o instanţā iraniana.
Legea nefiind de partea lor, lupta pe care sunt nevoite femeile sa o duca pentru a-si apara drepturile le-a dezvoltat se pare un fel de istetime si hotarare cu care reusesc sa-l domine pe macho-ului iranian.


This entry was posted on 15:50 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 27 iunie 2010 la 05:41 , Elvis spunea...

Datorită îndoctrinării şi neîncrederii românilor întâi în bunul lor simţ, în judecata proprie şi apoi în ce scrie în Biblie, pe considerentul " dar aşa scrie în Biblie , vrei să spui că ce scrie în Biblie nu e adevărat ?" şi în Romania se păstrează urmele acestor credinţe primitive bazate pe cuvintele apostolului Pavel din

1 Timotei 2:11 Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
1 Timotei 2:12 Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
1 Timotei 2:13 Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva.
1 Timotei 2:14 Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii

1 Corinteni 11:3 Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos. 1 Corinteni 11:7 Bărbatul nu este dator să-şi acopere capul, pentru că el este chipul şi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului.1 Corinteni 11:8 În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; 1 Corinteni 11:9 şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.

Când Pavel Coruţ încearcă să dărâme aceste credinţe i se spune că este omul Satanei, altă creaţie inventată de creştini, aşa că de ce să ne mai mirăm că trăim atât de prost când oamenii nu-şi ascultă propria judecată firească şi propriul bun simţ !

Creştini : femeile sunt egale cu bărbaţi şi în faţa lui Dumnezeu şi oricum şi ce au spus aceşti "apostoli" sunt tâmpenii retrograde ! Ascultaţi de bunul dvs simţ şi propria judecată, cât o mai aveţi !