Author: Oenoanda
•23:29

Sevilia, orasul considerat odinioara Babilonul Spaniei, ales de Beaumarchais ca scenariu ideal pentru celebra sa comedie si care a dat nastere miticului Don Juan, se afla zilele astea in stare de şoc. Motivul? Dupa slujba de ieri de la 20.30, in timpul puparii picioarelor statuii lui Isus, "un individ s-a napustit asupra acesteia" si dupa ce i-a sfasiat straiele si i-a tras cateva suturi bune, i-a smuls bratul drept. Desigur, nu-i o statuie oarecare, e vorba de o sculptura din sec. 17 reprezentandu-l pe Isus “al Marii Puteri”, opera lui Juan de Mesa venerata de mii de credinciosi. Doi politisti aflati in biserica au reusit in cele din urma sa-l imobilizeze pe agresor care a fost transportat urgent la sectia cea mai apropiata.

Deocamdata omul este arestat, sa speram ca nu va fi ars pe rug. Biserica a fost inchisa ceea ce a accentuat gradul de indignare al bunilor crestini care intrebati fiind despre incident se tanguie amarnic si lamenteaza amputarea bratului Domnului ca un fapt extrem de grav ce “raneste profund sentimentul religios al lumii catolice si a fratilor credinciosi Domnului din Sevilia”. Faimoasa iubire crestina a aproapelui ca pe sine insusi straluceste prin absenta, suferinta si cosmarul interior care au putut motiva “raufacatorul” nu trezesc nici cel mai mic interes cucoanelor corpulente ce se smiorcaie cum nu s-au smiorcait in fata mortii nici unui concetatean. Tot ce le intereseaza e sa-si vada cat mai repede idolul restaurat pentru ca sa-si reia astfel rutina puparii picioarelor de lemn care deschid portile Raiului sau te fac sa visezi numerele castigatoare la loterie .
This entry was posted on 23:29 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 22 iunie 2010 la 03:59 , Elvis spunea...

E interesant de aflat care a fost motivul pentru care acest om s-a răzbunat pe acea statuie ! Pentru că sfaturile lui Isus nu acoperă toată gama de situaţii posibile şi multe sfaturi de-ale lui aplicate fără cap, te pot aduce în starea de a deveni un anti-creştin fervent!