Author: Oenoanda
•19:57

Muzeul de Istorie Naturala din Viena gazduieste pana in octombrie 2010 o expozitie monografica dedicata lui Darwin. Arhitectura muzeului inaugurat in 1889 este scenariul ideal pentru o calatorie in timp care recreaza viata lui Darwin inclusiv voiajul sau pe Beagle si subliniaza importanta teoriei evolutiei. O teorie care a revolutionat modul in care gandim si viziunea noastra despre lume. Exista panouri care se refera la creationism si la impactul teoriei evolutiei asupra religiei. De exemplu (vezi prezentarea) se poate citi:

“Creationism? Fara comentarii. Fundamentalistii religiosi cred cu incapatinare in fabricarea lumii cu cateva mii de ani in urma. “Intelligent Design” este ceva mai inteligent.

Creationismul lumii tinere este o stupiditate. Nu merita niciun comentariu. “Intelligent Design” accepta evolutia, dar ghidata de interventia divina. Principalul argument este “complexitatea ireductibila” care sustine ca organele complexe nu pot sa apara in mod gradat. Am demonstrat ca aceasta afirmatie este falsa (vezi de exemplu evolutia ochiului).

“Jucatorul de golf orb” este o comparatie folosita de anti-evolutionisti pentru a ilustra imposibilitatea aparitiei aleatorie a vietii (un subiect la care teoria evolutiei de fapt nu se refera!). Dupa spusele acestora, aceasta ar fi ca un jucator de golf orb care ar atinge tinta intr-o singura lovitura. Din pacate pentru ei, mai multi jucatori orbi de golf au reusit aceasta performanta...”



|
This entry was posted on 19:57 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.