Author: Oenoanda
•16:45

Hitch (Cristopher Hitchens) are cancer de esofag. Bunul simt, una din rarele calitati care fac viata acestei specii ceva mai suportabila,dicteaza reţinere si discreţie cand un semen trece printr-o incercare ca asta. Sau mai bine zis, e de asteptat ca pana si duşmanii sa-si tina gura ca sa nu intre musca verde a netrebniciei. Dar pentru anumiti propagandisti ai bau-baului ceresc ocazia e prea suculenta ca sa fie scapata.

Pentru ascutita minte a lui George Berkin, nu avem de-a face cu un caz oncologic oarecare, ci cu un “mesaj” pe care Marele Dictator Ceresc (cum ii zice Hitch) i l-a trimis ca sa-i dea de gandit, doar doar va reveni pe calea cea buna. Berkin, in insondabila sa patrundere a celor lumesti cat si ceresti, ne dezvaluie care este lexicul atotputernicului, atot-ştiutorului, atot-iubitorului si milostivului sau zeu atunci cand meschinele sale creatii indraznesc sa-l contrarieze: gaze si crampe diareice, bube supurande, caderea parului, cresterea nasului, cancer, moarte. Si doar apoi, dupa moarte, urmeaza cu adevarat partea buna, bucatica cea mai gustoasa din meniul “Prea-milostivului”: arderea pe vesnicie la protap a minusculei ganganii obraznice pe care el insusi a creat-o. Berkin, ne-ai convins!
Aleluia!

Cartea lui Hitchens - Hitch-22: A Memoir (descarca via Atheist Movies) este deja un best seller.
Interviu cu Hitchens in Big Ideas:


This entry was posted on 16:45 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments:

On 4 iulie 2010 la 17:58 , Bezbojnicul spunea...

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/07/02/AR2010070202450.html

Parerea rabinului Wolpe depre cum e sa dezbati cu Hitch. Scris cu bun simt

 
On 4 iulie 2010 la 17:58 , Andrei spunea...

Am afla și eu de cancerul lui Hitchens. E posibil ca simptomele acestei boli să-l fi făcut să renunțe la fumat. Am înțeles că face chimoterapie. Sper să îl ajute să fie cât mai mult pintre noi. Avem nevoie de el.

Aștept și eu să primesc comanda noii lui cărți.

 
On 4 iulie 2010 la 21:13 , Oenoanda spunea...

Oficial, Hitchens nu mai fumeaza din 2008. Dar toti l-au vazut fumand pachete intregi. Acum a intrerupt orice activitate pentru ca trebuie sa faca chimio. O boala oribila, un tratament crunt... Sper sa se faca bine.

E simpatic articolul, bine scris :) Am vazut dezbaterile lui cu Wolpe, intr-adevar e un tip cu bun simt.