Author: Oenoanda
•12:41

Avertismentul a fost pus undeva in Kentucky cu intentia ca lumea sa nu mai faca baie in apele contaminate de bacterii. Evident (pentru cine intelege) este o tampenie, apa contine nivele ridicate de hidrogen (H2O) - doi atomi la fiecare atom de oxigen - si este inofensiva. Dar cum atentionarea prealabila asupra contaminarii bacteriene nu i-a impresionat pe locuitori care continuau sa faca baie, autoritatile au decis sa apeleze la ignoranta si la asocierea pe care in mod normal aceasta o face intre hidrogen si armele periculoase. Si au reusit, simpla mentionare a cuvantului “hidrogen” i-a speriat pe cei cu mintea mai putin “deschisa” si nu au mai intrat in apa. E interesant cat de usor manipulabila este mintea inerta, obisnuita sa traga concluzii facand conexiuni vicioase intre elemente care in realitate nu sunt relationate ...

Vezi si Despre oameni si soareci
This entry was posted on 12:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 6 septembrie 2010 la 19:29 , Mogre spunea...

Iti amintesti cumva de faza cu Adrian Severin, pe la inceputul anilor 90, cand cei de la Catavencu (parca) il intrebau: "Stiati ca apa din Bucuresti contine 66% hidrogen?" si idiotu raspundea "Este inadmisibil. Vom analiza si vom lua masuri!" ?

Diferenta e ca indivizii de care scrii tu erau niste bieti cetateni anonimi.

Severin era insa un individ pe o pozitie inalta decizionala.

Adica vreau sa zic ca nu ne mai facem bine.