Author: Oenoanda
•12:07
Musulmanii sarbatoresc Ramadanul, o luna sfanta in care practica infranarea urmata de ...desfrau. De la rasarit si pana la apus se abtin cu greu de la mancare, bautura, fumat si sex. Dar indata ce coboara noaptea, interdictia se suspenda si multi dintre ei recupereaza ce-au pierdut ziua. Beau si mananca mancaruri prea grele, prea repede, pe nemestecate si pe nerasuflate. Serviciile de urgenta sunt asaltate de pacienti cu probleme digestive acute, coma diabetica si IAM (infarct acut de miocard). Pentru o digestie mai buna medicii recomanda mese usoare si mai frecvente in locul meselor principale copioase, cina fiind cea mai usoara. Ramadanul este aplicarea pe dos a logicii si a bunului simţ atunci cand tocmai noaptea musulmanii se imbuiba cu berbec, orez, cartofi, vinete plus o gramada de deserturi traditionale indescriptibil de dulci.

Asta-i realitatea: luna sfanta genereaza o multime de probleme in primul rand de sanatate datorita imbuibarii nocturne combinate cu lipsa de activitate in timpul zilei cand credinciosii sunt atat de infometati, insetati si atat de obositi dupa noaptea festiva ca nu mai au forta sa mai si munceasca sau sa se miste macar. Traditia mentinuta de religie primeaza inca odata in fata logicii si a bunului simţ.





Sursa fotografii
This entry was posted on 12:07 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.