Author: Oenoanda
•11:03
 “Inchise in lumea lor chemosensibila, furnicile ignora existenta oamenilor... Au trait pe Pamant timp de zeci de  milioane de generatii; noi nu avem decat cateva sute de mii de generatii de existenta”. Daca am disparea  intr-o buna zi de pe faţa pamantului  furnicile n-ar observa acest lucru. Daca ele ar disparea, ecosistemele planetei ar suferi un colaps ireparabil.

E.O. Wilson este fara indoiala cel mai mare specialist in furnici de pe pamant si pe buna dreptate a fost numit  “Lord of the ants”. Pasiunea timpurie pentru natura si spiritul sau investigator  l-au transformat in ceea ce este azi: un naturalist desavarsit care scrie despre lume cu spirit poetic si o impresionanta capacitate de atentie si ironie. Ce se poate invata dintr-o carte ca  “Journey to the ants”? Ca lumile cele mai prodigioase se afla la un pas de noi si ca a scrie presupune  folosirea clara a cuvintelor,  acea claritate entuziasta cu care E.O. Wilson exploreaza viata unei singure furnici.



This entry was posted on 11:03 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.