Author: Oenoanda
•18:40
Işi spun Sapeurs. Sunt membri Societatii de “Ambientatori” si Persoane Elegante ( La Societe des Ambianceurs et des Personnes Elegantes) din Congo. Pentru ei a fi bine imbracat este un sinonim al succesului. Scenariul si personajul sunt contradictorii asa incat aparitia lor pare ireala. Dar este real: in inima saraciei exista un grup de indivizi care recreeaza mitul elegantei franceze. O realitate putin cunoscuta pe care un fotograf, D Tamagni, a documentat-o timp de doi ani, rezultatul fiind o carte - Cavalerii din Bacongo. Fondatorul miscarii a fost André Grenard Matsoua – primul congolez care acum 90 de ani s-a intors de la Paris imbracat la costum. Actualul presedinte este considerat un bun sapeur si i se spune Pierre Cardin in onoarea modistului.
Contradictia este esenta miscarii. Eleganta se prezinta ca un analgezic, este singura arma pe care o au – nu poti controla tot in jurul tau dar te poti controla pe tine insuti. O invocare a ordinii in mijlocul haosului. Sunt artisti creatori ai unui paradis artificial.







This entry was posted on 18:40 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 31 decembrie 2010 la 13:22 , BlindGirl spunea...

credeam prima data ca e facut la misto, adica e imbracat respectivul special asa si pus in mijlocul unei lumi in descompunere libera ca sa invatam si noi ceva despre noi insine...