Author: Oenoanda
•12:56
“Viaţa,  in toate formele si stadiile sale, este un dar de la Dumnezeu”


Daca ar fi asa, ar trebui sa-i multumim "taticului ceresc" pentru toate aceste “daruri”, pentru toti agentii producatori de malarie, gripa, leishmanioza, salmonelloza, SIDA, etc.  Cu toate astea, lumea sarbatoreste lupta impotriva acestor "intrusi" care aduc suferinta si moartea. Azi bunaoara se sarbatoreste  Ziua Mondiala  anti-SIDA.  Cu alte cuvinte pe 1 Decembrie in toate ziarele si televiziunile lumii se vorbeste de SIDA , de eforturile care se fac pentru a preveni transmiterea agentului infectios si de stadiul in care ne aflam in cercetarea pentru combaterea bolii. Pe cand vaccinul anti-SIDA,  intreaba lumea.  Sunt mai bune noile medicamente?

Printre intrebarile de bun simt care arata preocuparea normala a oamenilor  fata de aceasta maladie care afecteaza milioane de oameni si de care au murit multi, foarte multi, se strecoara paranoia si teoriile conspirationiste.  Unii spun ca exista deja vaccinul dar nu-i rentabil, altii ca e o boala care de fapt...nu exista.  Si desigur sunt aceia care avand creierul intunecat de fanatism religios, sustin ca SIDA e un dar ceresc pentru a proteja lumea de homosexuali. Cretinisme datorate lipsei de informare si de gandire critica.

Realitatea este ca rezultatele sunt inca modeste (anul asta s-a obtinut primul  vaccin cu rezultate semnificative de protectie – 31% - desi inca insuficiente) in pofida faptului ca multe tari cerceteaza pentru a gasi remediul definitiv. Suntem inca departe de vaccinul care sa ne protejeze 100%  desi suntem mai aproape de vaccinul care poate transforma SIDA  intr-o boala cronica  dar nu mortala.
Prevenirea transmiterii virusului continua sa fie masura cea mai importanta. In conditiile in care in Africa exista tari in care majoritatea oamenilor sunt infectati, Papa continua sa sustina ca distribuirea  prezervativelor  si educatia in sensul prevenirii transmiterii de boli pe cale sexuala nu sunt o solutie impotriva SIDA.  In felul asta nu face decat sa ajute la raspandirea bolii acolo unde este deja o pandemie.
This entry was posted on 12:56 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.