Author: Oenoanda
•14:41
Burano este o insula situata la 7 km de Venetia cu o populatie de 7000 de persoane. Locuitorii, ca si cei din restul insulelor venetiene, provin din regiunile nordice peninsulare - sunt refugiati care fugeau de invaziile barbare, in special de lombarzi. 

Vizitatorii sunt fascinati de casele  viu colorate  reflectate în apele verzi ale canalelor. Predomina o atmosfera linistita intrerupta pe ici pe colo de rasetele copiilor sau de vocile localnicilor conversand in mici grupuri.  Femeile croseteaza dantelele faimoase in toata lumea. Este un fel de paradis plin de culoare si flori la ferestre si balcoane.

Daca vizitezi Venetia, nu ezita sa treci si prin Burano. Iei un vaporetto si in 20 de min. esti acolo. Poti petrece cateva ore de  neuitat mai ales daca iei masa de pranz la Trattoria Gatto Nero.






Trattoria Gatto Nero

Oenoanda ©
|
This entry was posted on 14:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On 13 iulie 2012 la 13:42 , a. spunea...

am fost acum cativa ani, am stat cateo zi pe fiecare insula - murano, burano & lido. burano parca e cu totul altceva decat venetia "mainstream" san marco & co. e liniste.