Author: Oenoanda
•11:08

Este sloganul care apare pe brosurile emise de Partidul Popular din Badalona (Spania). Spaniolii din Badalona asociaza cresterea lipsei de siguranta cu imigrarea, de fapt cu aparitia de români in localitate, mai precis, de tigani romani. Spaniolii nu vor sa traiasca cu frica ca vor fi atacati si furati pe strazi in plina zi. Brosura combina patru cuvinte cheie: nesiguranta, mizerie, delicventa, nepolitete, cu imagini de tigani si sloganul de mai sus. Grupul de tigani care s-au pripaşit in zona a fost declarat “plaga”.

Evident politicienii aţaţa spiritele localnicilor in interes propriu, dar cert este ca acestia sunt satui de plaga care s-a abatut asupra lor. Pana si tiganii spanioli se simt nevoiti sa declare ca nu au nimic in comun cu cei romani si nu vor sa stie nimic de ei. Le pateaza "onoarea"de tigani. Strainii sunt satui de români si declara fara jena acest lucru, fara sa se mai oboseasca sa observe daca exista vreo diferenta intre român si tigan-român. Un "fenomen" raspandit de altfel in toata Europa.




This entry was posted on 11:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.