Author: Oenoanda
•15:21

Michael Shermer povesteste in Skepticblog despre aventura sa in “frumoasa tara a vampirului Dracula” si a “sugatorului de suflete” Ceausescu. Considera Romania o tara de oameni “exceptional de prietenosi” in care toata lumea vorbeste bine engleza. I-a placut Clujul (pe care el il pronunta Kloog) si mai putin Bucurestiul care i s-a parut prea plin de masini. L-a impresionat cat de mult se fumeaza in Romania fiind intampinat pretutindeni de mirosul acru de fum din aer. Cel mai negativ a fost impresionat de influenta religiei in stiinta si educatie si de marele procent de indivizi (99,99%) care se declara ortodocsi. Hmm, nu a avut suficient timp sa-si dea seama ca romanii sunt oportunisti si asa cum azi majoritatea se declara credinciosi in ortodoxie, la fel se declarau in regimul anterior credinciosi in “zborul spre comunism si societatea multilateral dezvoltata”.

Asa am aflat ca Shermer a fost invitat in Romania de Gheorghe Stratan, fizician si istoric al stiintei de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, cel care a tradus in romaneste carti semnate de Shermer, Dawkins, Dennett, Mayr si Sagan. In Bucuresti a fost invitat sa dea o conferinta de catre Asociatia Umanista din Romania. Doi dintre organizatori "cu nume romane" - Ovidiu si Remus - l-au acompaniat in plimbarile prin oras ocazie cu care a vizitat Casa Poporului si a gustat berea Ursus si sarmalele in foi de vitza.
In fine, se pare ca "aventura" i-a placut.
This entry was posted on 15:21 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.