Author: Oenoanda
•11:29

Se pare ca filmul Creation despre viata lui Charles Darwin nu va fi proiectat in SUA, tara libertatii. In urma sondajelor numai 39% din americani cred ca teoria evolutiei este valabila, iar distribuitorii se tem ca vanzarea filmului va fi un esec.
Movieguide.org in care filmele sunt criticate dintr-o perspectiva crestina, il descrie pe Darwin ca pe parintele eugeniei, un rasist, fanatic naturalist al sec 19 care l-a influentat pe Hitler in toate atrocitatile pe care le-a comis. Remarcabil faptul ca filmul artistic despre Darwin nu va fi proiectat in America, in schimb documentarul manipulator a lui Ben Stein (Expelled: No Intelligence Allowed) a fost distribuit fara probleme. David Attenborough a denuntat de multe ori ca in multe state americane minunatele sale documentare de la BBC au fost cenzurate, eliminandu-se comentariile despre evolutie si erele geologice.

Nu de mult Sputnikul i-a surprins pe americani in plina faza antievolutionista si antistiintifica. In acele momente si-au incarcat rapid bateriile ratiunii de frica - brusc au inceput sa incurajeze stiinta la toate nivelurile. A fost o lectie pentru americani, dar memoria e scurta.


Excelentul website al filmului Creation
O critica interesanta a filmului de Eugenie Scott in Panda's Thumb
This entry was posted on 11:29 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On 15 septembrie 2009 la 14:36 , Oti spunea...

Sunt curios ce succes va avea filmul in Romania. Asta daca se gasesc distribuitori care sa ignore optiunile religioase ale bastinasilor...
Site-ul filmului este intradevar spectaculos. Multumesc!

 
On 16 septembrie 2009 la 00:51 , happyateista spunea...

Eu am auzit invers. Dupa ce nu-si gasea distribuitor, acum il vor toti, printre care si Mel Gibson. Sa vedem...