Author: Oenoanda
•22:38

Ne revoltam impotriva medicinei alternative, impotriva dispretului pe care il manifesta tot mai multi fata de medicina stiintifica, fata de efortul onest al celor care lupta cu adevarat impotriva bolilor si a suferintei. Dar ne spunem ca la urma urmei fiecare ia decizia pe care o crede de cuviinta asupra propriei vieti, atat cat il poate duce mintea si bunul simt. Din cand in cand apare insa cate un sarlatan atat de bine deghizat in binefacator incat reprezinta un adevarat pericol pentru viata a mii de creduli.

Jeremy Sherr membru al Societatii de Homeopatie are un status legendar in comunitatea homeopatica internationala. Jeremy crede ca homeopatia poate vindeca SIDA si malaria si incurajeaza astfel de tratamente. Despre SIDA spune:

“Pot sa arat pe video cazuri fantastice de SIDA, in care se vede clar cum oamenii se fac bine si renunta la medicamente”


Jeremy vrea sa faca cercetare aplicand tratamente de homeopatie in cazuri terminale de SIDA. Se pare ca problemele etice nu-l preocupa.

“Am fost in Tanzania unde am un prieten, Sigsbert Rwegasira, un homeopat si un tip minunat. Si el are un succes de 100% in tratamentul contra malariei, care este inca una din cauzele principale de moarte in lume. Alopatii otravesc oamenii cu medicamente ca Lariam, absolut devastatoare. El a tratat 5000 de bolnavi de SIDA. Eu am fost o saptamana si am tratat 20 de cazuri de SIDA …avem rezultate intr-adevar bune”.


In 2007 Jeremy a strans impreuna cu amicul sau homeopat bani pentru o clinica in Tanzania, in care sa trateze bolnavi de SIDA cu homeopatie, adica cu apa chioara. In noiembrie 2008 a deschis un blog. Din cauza reactiilor pe care le-a starnit, de atunci si-a editat intens blogul, si a sters comentariile care nu i-au placut.

Se spune frecvent ca homeopatia este o practica inofensiva in care oameni amabili rezolva manifestarile ipohondrice ale celor care altfel ar sta la cozi ocupand inutil timpul medicilor din spitale. Dar homeopatia nu este deloc inofensiva, ea promoveaza credinte potential letale. In mainile unor nebuni lipsiti de scrupule ca Jeremy si prietenii sai care trateaza SIDA si malaria cu apa, viata oamenilor creduli si disperati se scurteaza.

Lumea stiintifica, aparatorii medicinei bazate pe evidenta, este uimita de avansul homeopatiei care s-a produs chiar si in cadrul institutiilor stiintifice. Mario Bunge, fizician si filozof al stiintei, luptator inversunat impotriva pseudostiintei, semnala o realitate ingrijoratoare:

“multe universitati au fost infiltrate, desi nu cucerite inca, de dusmanii rigorii si ai evidentei empirice…Nu sunt ganditori heterodocsi originali; dispretuiesc gandirea riguroasa si experimentul…li se permite sa predea gunoi in numele libertatii academice, si reusesc sa-si vada publicate detestabilele lor scrieri in reviste si editoriale universitare. In plus, multi dintre ei au acumulat suficienta putere pentru a cenzura studiul adevarat. Au instalat un Cal Troian in cetatea academica cu intentia de a distruge din interior adevarata cultura”.


Intre publicatiile si institutiile de prestigiu care au reclamat in ultima vreme necesitatea de a expune clar aceasta situatie ingrijoratoare, se afla revista Lancet, Congresul Sceptic European, Uniunea Astronomica Internationala care a refuzat sa dea numele lui Hahnemann - parintele homeopatiei - unui asteroid, Science, Nature si multe altele.

Interviu cu prof. Michael Baum
This entry was posted on 22:38 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.