Author: Oenoanda
•16:29

“Proiectul Steve” organizat de Centrul National pentru Educatia Stiintifica (NCSE), este o parodie a traditiei creationiste de a acumula liste de “oameni de stiinta care pun la indoiala evolutia”. Ei strang astfel de liste ca sa induca publicului ideea falsa ca evolutia nu este acceptata de oamenii de stiinta, ca teoria evolutiei se afla “in criza”. NCSE ar fi putut sa faca oricand o lista si mai mare cu oamenii de stiinta care sustin validitatea teoriei evolutiei, dar a rezistat tentatiei pentru a evita sa induca publicului ideea aberanta ca in stiinta castiga cel care are o lista mai lunga. In schimb, si in ton de gluma, au hotarat sa faca o lista in care sa semneze numai cei numiti Steve (in onoarea lui Steven J. Gould) si care reprezinta doar 1% din numarul total al oamenilor de stiinta, urmatoarea declaratie:

“Evolutia este un principiu vital, bine stabilit si unificator al stiintelor biologice, iar dovezile stiintifice sunt coplesitoare in favoarea ideii ca toate fiintele vii au un stramos comun. Desi exista dezbateri legitime cu privire la modelele si procesele evolutive, nu exista dubii stiintifice serioase asupra faptului ca evolutia a avut si are loc sau ca selectia naturala este un mecanism evolutiv major. Introducerea pseudostiintei creationiste inclusiv a desenul inteligent in curicula scolara a scolilor publice din tara noastra, este incompatibila cu stiinta si reprezinta o iresponsabilitate pedagogica”.

Se pare ca tocmai a semnat Steve #1000 (lista are un kilosteve) care pe deasupra se cheama Steve Darwin.

Via Pharyngula
This entry was posted on 16:29 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.